Capitolul 06

Bella

Edward e un fel de sac cu surpize mergător. Îmi place foarte mult să vorbesc cu el. Uneori am impresia că ţine vreo enciclopedie prin buzunar. Îi place să citească, este pasionat de acvaristică, are un simţ al umorului extraordinar de dezvoltat şi e politicos. Am impresia că nici într-o mie de ani n-aş afla totul despre el. Uneori cade într-o stare apatică, soră cu melancolia, ce mă face să vreau să ştiu mai mult despre cauză. De ce? De ce este atât de vioi şi bine dispus şi uneori cade, pur şi simplu? Parcă i se rupe firul. Îmi dau seama că face eforturi considerabile ca eu să nu observ schimările de dispoziţie şi încerc pe cât posibilul să îi dau de înţeles că reuşeşte. Caut alte subiecte de conversaţie care sper că îi vor ţine mintea ocupată şi ceea ce-l macină să dispară. Nu-mi permit să-l întreb ce s-a întâmplat sau ce anume îl face să se simtă aşa, chiar dacă curiozitatea mă macină pe dinăuntru. Pur şi simplu nu vreau ca el să sufere, cu atât mai puţin din cauza mea sau a unor întrebări deplasate. Sunt sigură că atunci când va considera el, îmi va povesti şi despre acel lucru.

Ne-am făcut un soi de obicei din plimbarea pe faleză. Pare că are mulţi prieteni. Într-una din zile aveam impresia că l-a salutat jumătate din persoanele de pe faleză. Asta îmi ridică un semn de întrebare. De ce preferă să-şi petreacă timpul cu mine şi nu se distrează cu oamenii pe care-i cunoaşte de mai mult timp? Adică… am ajuns să ne vedem chiar şi de trei-patru ori pe săptămână.

Edward

Cred că am găsit o portiţă de scăpare. Timpul pare că trece ceva mai uşor când am cu cine vorbi. Chiar dacă stau la taclale cu Tanya seară de seară şi „dăm raportul” despre cele petrecute în cursul zilei, mă ajută foarte mult să am şi cu cine purta o discuţie faţă-în-faţă. Cu prietenii mei e cam dificil să fac asta. Aproape toţi privesc cu scepticism relaţia asta. La început mi-au spus-o. Probabil toţi credeau că nu va dura decât maxim câteva săptămâni. Nici chiar acum după jumătate de an nu vor să înţeleagă că putem face asta. Părerea lor că sunt tânăr şi e perioada în care trebuie să mă destrăbălez mă lasă rece. O iubesc pe Tanya. Ei nu pricep asta…

Aşa că întâlnirile cu Bella au devenit un soi de… obicei. Stăm foarte mult de vorbă şi chestia asta chiar îmi face bine! Uneori mai atingem subiecte care îmi amintesc de Tanya, iar asta mă intristează puţin. Totuşi încerc mereu să trec rapid peste. Mai ales când mă gandesc că în două-trei luni ea va veni. Toată vara voi sta cu ea şi vom încerca să realizăm cât mai multe din planurile propuse.

Bella

Azi ies iar cu Edward. E chiar interesant „obiceiul” ăsta al nostru. Suntem doi străini care ne petrecem timpul împreună. N-am idee de ce, da’ îmi inspiră multă încredere. După nelipsita plimbare, pe care o ador, am aterizat în criptă. A devenit un fel de locuşor al nostru. Mai mult al lui, ce-i drept, dar… şi al meu.

De data asta nu m-a mai întrebat ce doresc să beau ci pur şi simplu a dispărut la bar. S-a întors victorios, cred că aia era expresia de pe faţa lui, cu două pahare cu un lichid incolor. Apă nu avea cum să fie, nu-i aşa? Îmi pune un pahar în faţă şi pe al lui încă îl ţinea în mână. S-a aşezat pe scaunul din faţa mea şi mă îndemna cu privirea. Eu, puţin buimacă, întreb:

– Ce-i asta?

Vizibil amuzat, dar încercând să păstreze totuşi aparenţele îmi spune:

– E vodkă.

Sunt sigură că dacă mai spunea un cuvânt în plus izbucnea într-un hohot de râs zgomotos. Nici nu vreau să ştiu ce expresie aveam eu…

– Ăăă… dar eu… Ştii… nu cred că pot bea aşa ceva. Adică nici nu ştiu dacă îmi place. Dacă mă ameţesc?

Am spus toate ăstea mai mult bâlbâindu-mă. El avea un zâmbet drăguţ pe chip şi a încercat să mă liniştească din agitaţia care mă cuprinse numai din cauza unui pahar cu vodkă. Pff… perfect!

– Bella, nu-i nicio problemă dacă nu poţi bea. Gustă şi atât. Dacă nu-ţi place nu te obligă nimeni să bei, da’ te asigur că de la o guriţă nu păţeşti nimic.

– Ok, am mormăit şi am dat noroc întâi, iar mai apoi am dus paharul la gură, cu încetinitorul.

Am luat o guriţă şi am simţit cum lişte limbi de foc îmi inundă gâtul. Era o senzaţie ciudată, oarecum plăcută. Am zâmbit tâmp.

– Eii? Ce părere ai?

– Trebuie să spun că mă aşteptam la ceva mai rău. Are gust de lămâie sau mi se pare mie?

– Da, lămâie… E preferatul meu.

Încet-încet am început să mă obişnuiesc cu focul. Parcă nu mă mai ardea aşa tare. Şi în timp ce paharul se golea, mintea mea devenea din ce în ce mai plină de tot felul de gânduri. Gânduri ciudate. Edward mă atrăgea. Era aşa de clar acum… Încercam să alung gândul ăsta, dar se întorcea mai mereu în capul meu. Mă suprindeam zâmbind prosteşte. Cred că chestia asta mi s-a urcat la cap şi acum neuronii mei fac mişto de mine. Pân’ la urmă el nu a dat niciodată semne cum că m-ar plăcea, nu mai mult decât o simplă prietenă cu care-şi petrece timpul. Nu părea că ar vrea ceva mai mult de la mine. De ce aş strica eu asta? Şi totuşi… dacă l-aş săruta? Aveam o poftă nebună să-l sărut! Uoff… dar nu puteam să o fac. Aşa cum am mai spus nu sunt bună deloc în a face primul pas. Probabil mă tem extraordinar de ideea asta de a fi respinsă, aşa că am reuşit să-mi ţin în frâu dorinţele absurde.

După ce ne-am terminat licorile am ieşit la aer. Era un aer dulce, de primăvară. Am respirat adânc de câteva ori şi părea că acum gândeam mai limpede. Vraja din criptă nu avea niciun efect asupra mea cât timp eram în aer liber, în mijlocul oamenilor. Sau cel puţin, aşa voiam să cred!

În drum spre casă mi-am repetat constant în cap: Bella, tu nu te-ai îndrăgosit! E doar efectul băuturii…

Comentarii

  • Valerya  On 3 ianuarie 2010 at 20:12

    `Bella, tu nu te-ai îndrăgosit! E doar efectul băuturii…` nu ştiu de ce (sau poate că ştiu)… dar sînt convinsă că nu este efectul băuturii 🙂
    Mă bucur că aţi scris atît de repede capitolul 6… E extraordinar… Spor la scris şi multă inspiraţie!… pentru că eu abia aştept următorul capitol.

  • Twilight Saga  On 4 ianuarie 2010 at 20:55

    Stiu, stiu, in urma cu o zi. Dar asta nu inseamna ca n-am citit. Ba din contra. Numai ca mi s-a luat netul, dupa ce am accessat pagina:)) Slava Domnului ca nu inainte! Deci, Bella se indragosteste.. suna bine. Edward.. habar n-avem:((
    Si a venit foarte repede capitolul asta. E bine! Bravo, mi-a placut!
    Sper ca si urmatorul sa vina si el asa (sau macar) asa de repede! Bravo, din nou!!

  • Twilight Saga  On 8 ianuarie 2010 at 18:51

    Cam cand apare capitolul urmator? Asta daca stiti, normal.

    • jurnalelelor  On 8 ianuarie 2010 at 23:13

      Am început să lucrez la capitolul 7. Sper ca mâine să fie gata şi apoi, în funcţie de cum scrie el, o să fie publicat sâmbătă sau duminică. Sper să apară weekendul acesta şi nu mai târziu.
      Va apărea mai târziu.

      • Twilight Saga  On 9 ianuarie 2010 at 20:40

        Okay, asteptam, asteptam… deoarece ultimele propozitii chiar m-au facut SI MAI curioasa!

  • Ayanna  On 10 ianuarie 2010 at 13:33

    Mda, daca spun asta, o sa ma credeti nebuna. Am visat ca a aparut capitolul 7, si cand sa ii dau click pe pagina, s-a intrerupt visul.. Cum naiba`? :))
    Oricum, foarte frumos capitolul. Ultimele propozitii m-au cam pus pe ganduri.. :-?? Abia astept capitolul urmator!:D

  • Florii  On 10 ianuarie 2010 at 20:20

    e un fic super frumos, de abia astept continuareaa:*:*

  • Deea  On 12 ianuarie 2010 at 12:02

    Tocmai am terminat de citit capitolele postate pana acum si …wow!Imi place foarte mult!Am renuntat si la niste teme in favoarea cititului si nu regret deloc!O mai spun inca o data: imi place foarte mult!!Spor la scris!!>:D<

    • el  On 13 ianuarie 2010 at 15:01

      mai bine nu neglija scoala…sa nu ne injuri dupa ;))

  • Deea  On 14 ianuarie 2010 at 20:49

    daca ar fi sa injur pe cineva aia ar fi profii, in nici un caz voi pentru ca imi dau teme cu tona x( 🙂

    • Twilight Saga  On 14 ianuarie 2010 at 20:57

      Cu tona? Numai atat? Mie mi se dau cu TONELE.. Adica, inteleg, trebuie sa avem teme, ca sa exersam, sa intelegem lectia de zi. Dar cateodata – cateodata mai mult – ni se dau PREA multe! Si eu intrat intr-o criza de timp cand am inceput sa citesc fanficul, pur si simplu nu m-am putut opri:)) Si, asa cum a spus si Deea, daca ar fi sa injur pe cineva, atunci ar fi.. nimeni:)) Nu obisnuiesc sa injur:P
      Oricum, mai bine va rezolvati treburile, intelegem ca nu aveti tot timpul din lume ca sa scrieti. Ca doar, Doamne, suntem oameni, si avem o viata, nu?!
      Pentru ea: Pana atunci succes la facultate!
      Pentru el: Daca si tu mergi la facultate (sau ai terminat-o), atunci iti urez succes… la ceea ce ai nevoie! 😉

      • el  On 17 ianuarie 2010 at 12:13

        eu nu fac facultate…sunt un parazit:(

  • Twilight Saga  On 17 ianuarie 2010 at 20:06

    Parazit?! Cum poti sa spui asa ceva despre tine?!

  • Deea  On 17 ianuarie 2010 at 23:48

    Are perfecta dreptate Andreea,cum poti sa zici asa ceva?!Cred ca trebuia zis : un special!Adica fii serios!Tu vezi ce scrii?Astept urmatorul capitol! 🙂

  • Deea  On 18 ianuarie 2010 at 00:00

    „oricum eu sunt special din mai multe puncte de vedere 🙂 )”
    Iti aduci aminte??Am citat.

    • Twilight Saga  On 19 ianuarie 2010 at 20:36

      De acord cu Deea. Mda, stiu ca poate sunt insistenta, dar.. sincer, nu trebuie sa crezi asa ceva despre tine. Eu nu te cunosc, dar sunt sigura ca nu esti in asa fel. Deci, sa nu te mai aud (auzim, ca sa vorbesc la plural) ca mai spui asa ceva despre tine!
      ––––––
      Pentru voi: succes la scris capitolul 7! Il asteptam cu rabdare:D

  • Madalina  On 6 februarie 2010 at 17:54

    Wow wow wow wow.
    E tare capitolul acesta.Hmm,Bella,nu stiu ce sa iti zic.Eu cred ca te-ai indragostit.De la un mic paharel nu patesti nimic 😀
    Iar Edward,el continua cu acelasi farmec sa o innebuneasca pe Bella.

    Ii place la nebunie:X:X:X:X

  • aly  On 20 martie 2010 at 23:05

    foarte frumos!! e bine ca eu mi-am ales sambata seara sa mai intru pe fik pt k ultima data cand am avut inspiratia sa ma apuc de citit inainte de a invata la istorie.. razboiul de independenta a avut de suferit 😛

  • Ony  On 27 iunie 2010 at 10:58

    bautura spune adearul bella!!!:))
    imi place foarte mult cum scrieti:X:D

Lasă un comentariu