Capitolul 07

Bella

Azi ies cu Alice. Nu ne-am mai văzut de ceva timp. Sunt sigură că are multe să-mi povestească despre cursurile de actorie şi eu am, de asemenea, atâtea să-i povestesc! Nu, nu prea i-am dat multe informaţii despre Edward; aştept să-i spun totul când vom fi faţă în faţă.

Ne-am întâlnit în oraş şi a vrut să mergem pe faleză. Mi-a mărturisit că nu mai văzuse Dunărea de anul trecut. Asta a fost ca un fel de portiţă pentru a deschide subiectul despre Edward.

– Pentru mine a devenit un fel de obicei să văd Dunărea cam de… trei ori pe săptămână, am spus cu sfială.

A făcut ochii mari:

– Adică?! Spune tot Bella!

Aşa că am început să-i povestesc despre el, despre plimbările noastre, despre vodkă. Am vrut, oh, da’ cum am vrut să omit partea cu „îndrăgostitul”, dar porumbelul şi-a luat zborul chiar înainte să-mi dau seama. Ca să o mai dreg, am adăugat că eu cred cu tărie că a fost doar efectul aburilor de alcool, cu care nu eram obişnuită şi că, de fapt, eu şi Edward suntem doi oameni legaţi de o prietenie frumoasă care nu necesită niciun fel de implicare de ordin… sentimental. Pledoaria mea s-a lungit, aducând argumente de genul „implicarea sentimentală nu ar face decât să strice ce avem noi acum şi, sincer, n-aş suporta ca Edward să nu mai fie prietenul meu”. Spuneam lucruri fără noimă şi mi-am dat seama prea târziu. Alice avea un rânjet cât toate zilele şi în două secunde rânjetul s-a transformat într-un râs colorat şi molipsitor. Şi uite aşa râdeam amândouă pe stradă, de nebune, ea de mine, eu… de râsul ei, şi de ce să nu recunosc, şi de mine.

Printre hohote Alice a reuşit să spună că „eu cred că între tine şi Edward o să iasă ceva, chiar dacă o să te împotriveşti” şi imediat după:

– Bella, uită-l pe Mike!

Încercând să-mi revin din isterie, întreb:

– Care Mike?

– Mike Newton, Bella! Şi cred că…

N-a mai continuat fraza. Când am întors capul şi l-am văzut pe Mike, mi-am dat seama ce urma să spună Alice. Lângă Mike era nimeni altul decât… Edward.

Am simţit cum îngheţ. La asta chiar nu mă aşteptam. Tocmai ce vorbisem despre el… Speram ca ei să nu ne observe, dar speranţele mele erau în zadar.

Mike deja avea afişat pe faţă preacunoscutul zâmbet şi se îndrepta spre noi, împreună cu un Edward rezervat şi încă două persoane.

Am făcut prezentările. Cel care s-a prezentat ca fiind Angel era blonduţ, cu ochi verzi şi alură de ursuleţ de pluş. Era mai înalt decât Mike, dar mai scund decât Edward. De fapt, foarte rar văd oameni pe stradă mai înalţi decât Edward. Angel părea un tip foarte de treabă şi cam timid. Cealaltă pesoană, chiar dacă de la depărtare mi s-a părut a fi un băiat, s-a dovedit a fi… fată. Se numea Jessica. Avea părul scurt şi vopit într-o nuanţă de roşu închis. Nu era o fată frumoasă, ba dimpotrivă… da’ sunt sigură, compensa printr-o fire foarte plăcută. Ştiam că aparenţele pot fi înşelătoare.

Ei urmau să meargă la o terasă şi ceea ce m-a uimit a fost faptul că Edward ne-a invitat să-i însoţim. Eram în dubii, nu voiam să-i încurc nici pe ei, nici nu voiam ca Alice să se supere pentru că-i promisem o zi ca între fete. În timp ce cântăream situaţia, Alice a răspuns şi pentru mine:

– Desigur. Ne-ar face mare plăcere, nu-i aşa Bella?

Ce-mi mai rămânea de făcut? Am dat din cap în semn afirmativ şi am purces spre terasă.

Ajunşi acolo, atmosfera a devenit mai destinsă. Am început să vorbim despre nimicuri, despre şcoală, muzică, filmele vizionate recent.

Edward părea foarte bine dispus, cu excepţia faptului că nu prea mi se adresa în mod direct. Cred că mă învăţasem să am parte de atenţia lui, în mod exclusiv. Acum experimentam „ieşirea cu grupul de prieteni”.

Jessica, aşa cum bănuiam, s-a dovedit a fi foarte de treabă. Ne-a povestit despre prietenul ei, care locuia în alt oraş. Spune că îi este foarte dor de el. A menţionat faptul că aseară a rămas fără credit pe telefon. Deah, e greu să menţii o relaţie la distanţă, cred. Eu, care am abonament şi mii de minute cu care n-am ce face m-am oferit să-i dau telefonul. Mi-a mulţumit din suflet şi a dispăut pentru câteva minute.

Când a revenit mi-a mai mulţumit încă o dată. L-a salutat pe Edward din partea prietenului ei (da, se pare că se cunoşteau) şi apoi:

– Edward, da’ ce mai face Tanya?

Am devenit brusc mai atentă. Tanya? Cine o fi Tanya? Nu-mi aminteam ca Edward să fi menţionat numele ăsta vreodată.

– Tu nu vorbeşti cu ea? a întrebat el, ocolind răspunsul.

Părea… trist, cred că ăsta era cuvântul. Avea aceeaşi privire chinuită, pe care o văzusem de câteva ori şi mai apoi încerca să o mascheze printr-un zâmbet forţat. Oare Tanya era motivul întristării lui? Şirul gândurilor mi-a fost întrerupt de vocea Jessicăi:

– Ah, ba da, da’ n-am mai vorbit de câteva zile şi voiam să ştiu ce mai face…

– Se stresează cu şcoala, ca de obicei, cam asta face, i-a tăiat-o scurt Edward.

Ceilalţi păreau că nu dau nicio importanţă schimbului de replici. Alice discuta ceva cu Angel, Mike se uita spre mine zâmbitor, iar eu îmi mutam privirea când la Edward, când la Jessica şi nici unul din ei nu părea să mă observe.

După încă vreo oră de pălăvrăgeală am purces spre casă. Încă eram curioasă cu privire la numele acela, dar Alice a reuşit să mă scoată din ale mele. Tot drumul spre casă mi-a povestit despre lecţiile de mişcare, dicţie şi canto.

Edward

Nu-l văzusem pe Mike de cam o săptămână. Dar azi, după ce am primit un telefon de la Angel în care îmi spunea să ieşim la aer, m-am hotărât să-l sun şi pe el să-l chem. Mai vine şi Jessica, o bună prietenă a Tanyei, pe care n-am văzut-o de multe luni. La fel ca şi Tanya, mai tot timpul e cu nasu’ în hârţoagele ei de şcoală. Cum de s-a hotărât să iasă cu noi nu-mi dau seama…

Ei şi uite aşa ne-am întâlnit noi, cei patru crai. Bineînţeles că Jessica cu Angel au întârziat consederabil, dar m-am hotărât să nu le mai ţin nicio prelegere azi. Urăsc chestia asta!

Ne-am gândit noi ca înainte să mergem undeva să bem o bere, să luăm o gură de aer pe faleză. Zis şi făcut. Ne-am ales o bancă pe care să şedem la o ţigară. Şi Angel fumează… şi ca întotdeauna Jessica a început o predică despre cum ne intoxicăm noi şi pe cei din jur. Răsuflate rău prelegerile astea, dar ea nu vrea să priceapă. În fine, am terminat noi pufăiala şi am luat-o la picior să găsim undeva o bere rece. Abia de-am făcut câţiva paşi şi-l aud pe Mike spunând un „opa!”…m-am întors spre el încercând să-mi dau seama la ce se uită. Cu siguranţă se holba foarte fericit la două persoane care se aflau la ceva distanţă în faţa noastră. Numai el ştia la cine dracu’ se uita atâta că blestemata mea de miopie nu-mi dădea voie să recunosc pe nimeni.

Odată ce el a început să se îndrepte către persoanele în cauză, ne-am dus şi noi… că doar aşa se manifestă efectul de turmă. Ehe şi nu mică mi-a fost mirarea când în cele din urmă am recunoscut-o pe Bella! Era cu Alice. Deja intraseră în vorbă cu Mike când am ajuns şi eu lângă ele. Am salutat, s-au făcut prezentările, după care le-am întrebat dacă vor să ne însoţească la o terasă. Nu ştiu de ce, dar Bella a ezitat să răspundă, în schimb Alice a încuviinţat imediat. Ne-am luat cu toţii tălpăşiţa, am aterizat la o bodegă în care fiecare şi-a comandat ce a vrut. Au început să se lege şi conversaţiile pe diverse teme… în fine – a fost plăcut.

Însă, exact cum se întâmplă mai întotdeauna, Jessica nu a întârziat prea mult până să pomenească de „ursuleţul” ei din depărtări. O chestie ştirbă şi slinoasă cu accent de… mârlan! Nu l-am putut suferi din prima secundă. Pentru ea însă…e un înger!!! Şi la dracu’, ca să fie cât de bătută în cap se poate a trebuit să mă întrebe şi de Tanya. Ele stau de vorbă toată ziua, aşa că niciodată n-am putut pricepe de ce de fiecare data când ne întâlnim trebuie să mă întrebe! I-am răspuns cât de scurt a putut şi am schimbat subiectul. Am observat că Bella deşi apaernt era atentă în altă parte, avusese urechile ciulite la discuţia noastră. Probabil că va trebui să-i spun despre Tanya…

Da! Dacă mă va întreba cine e Tanya, îi voi înşira toată situaţia. Dacă nu, am să evit subiectul cât se va mai putea… mi-e groază să mă gândesc! Nu vreau să intervină chestia asta între noi. Nu ştiu ce-o să creadă ea şi cum va reacţiona…

Comentarii

  • Deea  On 24 ianuarie 2010 at 19:57

    Astept si partea lui :).Sunt foarte bucuroasa ca ai avut timp sa mai scrii ceva.Deci Bella a aflat de Tanya dar nu stie si povestea.Spor la scris si succes la facultate!
    P.S.pentru El:Sper ca ai inceput partea ta ;).

    • jurnalelelor  On 24 ianuarie 2010 at 20:21

      Mulţumesc! Să fie…
      Mi-am făcut ceva timp şi pentru scris. Aşa e în sesiune, îţi vine să faci orice altceva, numai să nu te apuci de învăţat.
      El abia a început să se gândească la partea lui, da’ sunt sigură că va fi muuult mai rapid decât mine.
      Ce-i drept, am mai lăsat învăţatul şi-am scris capitolul 7 şi datorită insistenţelor lui.

  • Valerya  On 25 ianuarie 2010 at 19:19

    Se pare că tu ai reușit să postezi prima capitolul 7… sau cel puțin, prima parte. Ce crezi, am șanse să-l postez și eu înainte să scrie El a doua parte?
    Îmi place mult :X Ai o făcut o treabă extraordinară… ca de obicei 😉
    Spor la scris în continuare…

    • jurnalelelor  On 25 ianuarie 2010 at 19:46

      Cred că ai toate şansele. El este foarte ocupat şi nu ştiu dacă o să găsească timp să-şi scrie partea în cursul acestei săptămâni.
      Să ştii că abia aştept să citesc capitolul tău cu numărul 7. :D.

  • Andreea (TS)  On 26 ianuarie 2010 at 11:42

    Intr-adevar, asa e in sesiune… dar totusi sper ca nu s-a intamplat nimic ca ai mai lasat invatatul. Nu de alta, dar nu merita sa iei note mici din cauza asta. Stiu ca e bine sa scrii, te relaxeaza (cel putin asa simt eu), dar.. parca seman cu o mama cicalitoare, nu?
    Acum sa revin la capitol: imi pare foarte bine ca e putin mai lung. Si momentan e numai partea ta. Dupa aceea, cand vine si partea lui, va fi si mai lung. Adica, fata de cum era mereu.
    Mda, mereu mi-a placut Alice, cea din cartile Amurg. Ei bine, imi place foarte mult si Alice a ta, cum ai construit-o.
    Sa va mai spun ce-mi place la poveste? Avanseaza cu fiecare capitol, dar nu foarte mult. Adica, sa treaca de la un stagiu la altul foarte repede, ca si cum nu s-ar fi petrecut. Exact ca intr-o viata normala. Probabil si asta imi place la povestea voastra: normalul.
    Si acum cred ca am vorbit destul. Nu ca nu as mai palavragi, vreo.. hmm, jumatate de ora, dar nu pot lipsi de la scoala. Gah.. 8-|
    –––––-
    Pentru ea: ai facut o treaba excelenta la capitolul 7!
    Pentru el: succes la ceea ce ai nevoie, ca apoi sa scrii la capitolul 7! (Stiu, stiu.. sunt egoista.. dar chiar imi place cum scrieti, si nu va pot spune sa nu faceti asta 😛 )
    PS: De cate ori am folosit verbul „a place” in comentariu asta? Exact: de multe!

    • jurnalelelor  On 26 ianuarie 2010 at 20:14

      Mulţumesc pentru grijă! Nota mea n-a fost afectată cu nimic de faptul că am răpit puţin timp ca să scriu capitolul 7.
      Alice a mea e de fapt prietena mea cea mai bună. Toate personajele care apar în povestioara asta există şi în realitate.
      Avansează în mod firesc, zic eu şi abia acum stau să mă gândesc că… vai de mine, povestioara noastră va avea multeee capitole! În 7 capitole nu am trecut încă de un anotimp, iar povestea se întinde din punct de vedere temporal pe patru ani.
      Uff, comentariile lungi şi frumoase mă fac să scriu şi eu mult. Cred că am dat cam multe detalii. :-s.

      • Andreea (TS)  On 26 ianuarie 2010 at 20:20

        Nu, nu ai dat mai prea multe detalii – de fapt, cred ca ne-ai facut foarte curiosi. Si cu cat sunt mai multe capitole, cu atat mai bine!
        Imi pare bine ca nota ta nu a fost afectata. Mi-ar fi parut rau.
        Si cel mai bine imi pare ca am fost si eu pe la Dunare, ca sa stiu pe unde va plimbati. 😀

    • el  On 27 ianuarie 2010 at 23:52

      salutare!
      ăăă….eu nu cred că am nevoie de succes…ci doar de ceva mai multă energie. tot timpul meu liber e de o oră pe zi…şi îţi dai seama că atunci se înghesuie o groază de treburi. iar la 11noaptea când ajung acasă…chiar numai pot compune în creierul ăsta obosit ceva..ce ar merita „publicat”.
      oricum, fac tot posibilul să mă mişc repede.

      • Andreea (TS)  On 28 ianuarie 2010 at 13:05

        Pai meriti laudat pentru asa ceva! Adica… cred ca tie iti trebuie mai mult timp liber, nu energie. Pentru ca vad ca ai energie destula. Din moment ce scrii, nu? =]
        Noi asteptam partea ta, nu-ti fa griji. Stim cum e sa nu ai timp (sau cel putin eu).

  • Andreea (TS)  On 31 ianuarie 2010 at 21:19

    Hehehe.. sunt prima la partea lui Edward!
    Hmm.. acum ma gandesc ce sa spun. Adica, mare lucru nu e de spus: e minunat! Dar stau si ma gandesc la un lucru: cand nu este minunat?
    Acum ma framanta intrebarea: Bella il va intreba pe el despre Tanya? Pentru ca, asa cum a zis si el, ii va spune numai daca va intreba. Eu sper ca da. Adica, la un moment dat va afla si ea despre Tanya. Care, desigur, pare o fata draguta.
    PS: Te descurci foarte bine la scris, cu timpul tau liber, si asa scurt! Bravo!
    PS2: E asa de amuzant sa vorbesc cu numele de „Edward” si „Bella”, dar si ciudat, in acelasi timp, deoarece sunteti voi. Chiar as dori ca intr-o zi sa va stiu numele. Poate nu o sa vreti sa ni le spuneti acum, poate la sfarsit. Eu o sa sper ca o sa aflu. Doar sunteti autorii povestii, si merita. Adica, asta din punctul meu de vedere.
    Succes! =]

    • el  On 1 februarie 2010 at 23:43

      mulţam încă odată de urale! şi chiar mă bucur că nu te-ai plictisit de noi!:D
      cât despre nume…rămâne la decizia „Bellei” când şi dacă le dezvăluie…ea e şefa aici :))

  • Deea  On 1 februarie 2010 at 00:28

    pur si simplu Andreea a zis tot ce vroiam si eu sa zic, doar ca trebuie sa sariti de primul rand :). eu cred ca Bella il va intreba pe Edward de Tanya,dar, cum presimtirile mele sunt, de la un timp, cam proaste, ramane doar sa sper. mult succes in continuare si multa energie. sper, si eu, sa ne spuneti, nu conteaza cand- poate sa fie si la sfarsitul povestii- sau mai devreme, numele voastre, desigur doar daca vreti.>:d<

    • el  On 1 februarie 2010 at 23:44

      ia să vedem dacă se adevereşte sau nu presimţirea ta! 😛

  • jurnalelelor  On 2 februarie 2010 at 12:14

    @ el: Ia uite, eu sunt şefa aici?! :)).

    @ Andreea (TS) şi Deea: Probabil că la un moment dat o să ne prezentăm şi noi cum se cuvine. Şi cum am postat partea mea din capitolul 8, puteţi afla dacă am întrebat sau nu de Tanya.

    • maria2x  On 3 februarie 2010 at 22:03

      Pai, atunci eu o sa sper ca acel moment dat o sa fie cat mai curand posibil. =]

      • jurnalelelor  On 3 februarie 2010 at 22:55

        Maria, bine ai venit pe la noi.
        Am trecut şi eu pe la tine, în fugă! Mult spor la tradus; prezentarea m-a făcut curioasă.

      • maria2x  On 4 februarie 2010 at 15:42

        Îţi mulţumesc atunci. Sper să pun capitolul 1 diseară. Oricum, nu-ţi neglija şcoala pentru fanficul tradus de mine. Mie îmi plac foarte mult amintirile voastre, vreau să ştiu mai mult despre voi doi.

  • el  On 4 februarie 2010 at 18:01

    facem o conferinţă pe mess ;))

    • jurnalelelor  On 4 februarie 2010 at 18:46

      Ori cred că ar fi cazul să ne facem o scurtă prezentare. Maria, dacă ai întrebări, noi o să răspundem bucuroşi.

      • el  On 4 februarie 2010 at 19:07

        opa! nu te pune să dai totu afară din casă!:))

  • Madalina  On 6 februarie 2010 at 18:22

    Din nou,am ramas fara cuvinte(la figurat pentru ca am ceva inspiratie pentru acel comment luuung pe care vi l-am promis)
    Deci si capitolul acesta este fantastic de extra-mega-super-ultra-minunat.Nu imi pot da seama cum de va vin niste idei asa de super.Eu ma chinui ceva timp pana am inspiratie,adica trebuie sa i-au in calcul mai multe posibilitati si etc etc etc.
    Imi place la nebunie ambele parti.Felicitarile mele si pentru ea si pentru el 😀

  • aly  On 20 martie 2010 at 23:16

    wow!! bella afla de tanya..hehe foarte curioasa, trec la urmatorul 😀

  • Ony  On 27 iunie 2010 at 11:03

    Cealaltă pesoană, chiar dacă de la depărtare mi s-a părut a fi un băiat, s-a dovedit a fi… fată. Se numea Jessica. Avea părul scurt şi vopit într-o nuanţă de roşu închis. Nu era o fată frumoasă, ba dimpotrivă… da’ sunt sigură, compensa printr-o fire foarte plăcută. Ştiam că aparenţele pot fi înşelătoare.

    jessica baiat:)).a fost buna=)):)):))

Lasă un comentariu