Capitolul 10

Bella

Mi-a spus. Tanya. Da, prietena lui… Au aproape un an de când sunt împreună sau cel puţin aşa am înţeles eu. Mă bucur că a reuşit să-mi spună, chiar dacă anterior a trebuit să-i aud numele în vreo două conversaţii. Acum mi se aşezau lucrurile mai bine în cap. Şi cred că-l apreciam şi mai tare. Era un adevărat prieten pentru mine şi îşi respecta prietena, nefăcând niciun pas greşit în ceea ce mă priveşte. Nu ştiu exact de ce nu mi-a spus înainte, da’ nici nu-l condamn.

Acum, că aflasem, mă simţeam mai ok. Nu mai aveam incertitudinea aceea în suflet. Ştiam că el aparţine altcuiva şi nu ar fi cazul să fac eu vreo mişcare greşită. Da, Edward îmi plăcea mult, chiar foarte mult. Dacă n-ar fi fost Tanya probabil m-aş fi declarat îndrăgostită, dar acum încercam să-mi ţin în frâu orice dorinţă şi să mă bucur de ceea ce îmi oferea – o prietenie frumoasă.

Am ieşit la fel de des, ba chiar cred că am devenit şi mai apropiaţi.

Mike a început să dea semne de viaţă şi am ieşit şi cu el, dar niciodată n-am rămas singuri, ceea ce mă bucura nespus. Alice şi prietenul lui Mike, Eric, erau prezenţi în mod constant. Aceste ieşiri se întâmplau de regulă sâmbăta, când Edward dispărea din peisaj. Era un soi de regulă de-a lui. De fiecare dată când îi propun să facem sâmbătă ceva spune „îmi pare rău, sâmbătă nu pot” şi nu apucam să pun alte întrebări că deja oferea soluţii de genu’ „dar duminică nu ar fi bine? sau vineri?”.

Mike încerca uşor-uşor să se apropie de mine şi eu îi permiteam asta. Pân’ la urmă nu făceam nimic greşit şi nici el nu era  prea insistent.

Săptămâna asta s-au petrecut vreo două evenimente mai notabile. Unul foarte amuzant şi altul mai puţin amuzant, ba chiar neplăcut.

Evenimentul neplăcut a avut loc la începutul săptămânii când Edward m-a invitat la o plimbare în parc şi m-a anunţat că vor mai veni nişte prieteni de-ai lui. Am întrebat dacă e ok dacă îi spun şi lui Alice să vină şi nu a avut nimic de obiectat, ba chiar a fost încântat. Şi aşa ne-am întâlnit noi, o mini-gaşcă: Edward, Angel, Jessica şi încă două persoane a căror nume nu le-am reţinut, eu şi Alice. A fost o după-amiază drăguţă – de data asta Edward s-a axat mai mult pe conversaţia cu mine şi asta mă făcea să mă simt bine. Nu ştiu cum s-a ajuns subiectul pandantive şi alte chestii de purtat la gât. Edward poartă câteva la gât şi i-am cerut crucea neagră să o privesc mai bine. Am observat că are o lucrătură foarte faină aşa că i-am spus în glumă că nu mai vede cruciuliţa înapoi. Din pământ, din iarbă verde şi-a făcut apariţia Jessica, care probabil ne asculta atentă conversaţia şi o mimică serioasă mi se adresează:

– Nu ai cum să faci asta!

Crezând că glumeşte, am plusat:

– Am să o fac dacă vreau.

În secunda următoare credeam că va lua foc… Chiar nu ştiu ce păţise. Jessica îmi păruse destul de ok până în momentul de faţă.

– E o chestie cu sentiment! şi nu ştiu de ce aveam impresia că se adresa mai mult lui Edward decât mie.

Eu am rămăs cu crucea în mână şi cu privirea pierdută. Nu mai exista nicio urmă de îndoială că Jessica nu glumea deloc. Toată lumea privea spre noi nedumerită, iar Edward zâmbea pe sub mustăţi. Nu înţeleg ce-l amuza aşa de tare şi abia aşteptam să aflu o explicaţie pentru scena de mai devreme.

Până la despărţire, Jessica nici măcar nu m-a privit şi nici nu mi-a mai adresat vreun cuvânt.

Am aflat mai târziu de la Edward că Jessica este cea mai bună prietenă a Tanyei şi că respectiva cruciuliţă era un cadou de la Tanya. Acum înţelegeam şi eu ce era cu „sentimentul” ăla. Şi totuşi, nu avea niciun drept să mă facă să mă simt aşa aiurea doar pentru că nu ştie să guste o glumă.

Evenimentul amuzant a avut loc vineri. Ştiind că nu-l voi vedea pe Edward sâmbătă l-am întrebat dacă are chef de mine. Şi avea. Ne-am întâlnit în centru şi am mers spre port. După nici jumătate de oră primesc mesaj de la Mike: „Bună! Ieşi azi? Noi suntem la zid! Aştept un mesaj de confirmare.

I-am citit mesajul şi lui Edward şi el a început să râdă. Probabil îţi făcuse un scenariu în minte. Îi povestisem despre ieşirile cu Mike şi nici el nu-l mai văzuse demult aşa că mi-a spus că dacă vrea să-i facem o surpriză, nu are nimic împotrivă.

I-am trimis mesaj lui Mike: „Apar imediat.

Într-un sfert de oră am ajuns la destinaţie. Când m-a văzut Mike i s-a luminat faţa într-un zâmbet. Când l-a observat şi pe Edward în dreapta mea i s-a întunecat privirea şi zâmbetul a dispărut subit. A fost cea mai amuzantă şi rapidă schimbare de spirit pe care am văzut-o vreodată la o persoană. Eu şi Edward nu ne-am putut abţine şi-am început să râdem ca nebunii. Se pare că şi el observase schimbarea bruscă de atitudine a lui Mike. Acesta s-a scuzat spunând că nu ştie ce e cu el, că brusc l-a apucat o durere de cap. Se pare că şi Eric avea aceleaşi simptome că în scurt timp au dispărut amândoi.

Mai mult timp de petrecut cu Edward, mă gândeam eu… Şi l-am întrebat o chestie la care nu mă gândisem până acum:

– Edward, Tanya ştie de mine?

Edward

Chiar si acum dupa câteva zile, ma gândesc la ultima iesire în „grup” si nu pot sa nu ma amuz copios. Reactia Jessicăi când a vazut cruciulita la Bella mi-a ramas întiparita în minte. Bineînteles ca a avut grija sa-i povesteasca si Tanyei întâmplarea, dar din fericire nici ea n-a prea bagat-o în seama.

Iar la urmatoarea întâlnire, Bella m-a întrebat daca Tanya stie despre ea. În sinea mea, ma amuza un pic întrebarea, dar nu m-a prins cu mâta-n sac. Tanya ştia de despre ea dintr-o convorbire ceva mai veche. Nu ştiu cum venise vorba dar oricum, ştie că am o prietenă cu care stau mai mult de vorba. Din câte-mi spune ea n-o deranjează, să fie geloasa sau vreun rahat de genu’. Oricum nu ştie ea cu exactitate cât de mult vorbim pentru că atunci cu siguranţă ar apuca-o bănuielile şi chiar nu-i cazul să-şi facă probleme în sensul ăsta. I-am promis că la vara, cu prima ocazie, am să-i fac cunoştinşă cu Bella.

Seara stăteam în fata calculatorului la taclale cu Tanya, iar ea era foarte fericită şi vesela. Motivul era că vara asta trupa ei favorită are concert la noi în ţară. Deja îşi făcea planuri cu Jessica – mare fană şi ea – şi cu înca un amic. Pe mine nici nu m-a băgat în discuţie pentru că ştia dinainte că voi refuza categoric. Îmi plac câteva melodii ale formaţiei şi atât. Ea în schimb şi-a format un adevarat cult pentru „frumosul” solist şi are o reală plăcere să mă bată la cap. Nici nu ştiu exact ce-i place mai mult: muzica cântata de ei sau de solist.

Dar nici asta nu a durat decât două, maxim trei zile, după care i-a revenit starea de apatie. Şi din nou mă dădeam cu capul de pereţi cum să-i intru în voie, cum s-o mai înveselesc un pic. Într-o seară mi-a venit o idee şi m-am gândit să-i cer părerea. Şi chiar aşa a şi fost, am reuşit pentru o bucată bună de vreme să o fac să uite de ale ei.

I-am spus că mi-a venit ideea să scriu un soi de carte. Voiam ca subiectul să fie oarecum inspirat din relaţia noastră, dar în niciun caz s-o descrie sau să o copie. Stăteam cu mintea încordată în timp ce-i aşteptam răspunsul şi chiar nu mă gândeam că ideea asta i se va părea atât de bună. Cel mai tare mi-e frică de lipsa… talentului meu literar. Dar ciudat, se pare că din punctul ăsta de vedere ea are mai multă încredere în mine decât am eu însumi. Deja presimt că zilnic o să mă întrebe dacă am mai scris vreun cuvânt! Numai spun de abraţii gen „o să fie ilustrată?” sau „ce culoare o să aibă coperta?”… deja mă distram pe cinste. Eu habar n-aveam ce aberaţii aş fi putut înşira acolo, ea deja o vedea în librării!

A doua zi m-a sunat Mike. Chiar m-am mirat! N-a mai făcut asta de destulă vreme. Dar bineînţeles, aşa cum mă aşteptam, nu m-a sunat pentru că numai putea de dorul meu, ci pentru că voia să ştie dacă în seara asta „ies cu lumea prin oraş”. Mi-am dat seama instantaneu că de fapt vrea să o vadă pe Bella, nicidecum pe mine şi instantaneu am început să râd. Dar din păcate pentru el în seara respectivă trebuia să ajung în altă parte şi a trebuit să refuz.

Încă puţin şi se face iunie. O să fiu major! – chestie stupidă şi totuşi mult aşteptată…

… aştept însă altceva cu mai multă nerăbdare.

Comentarii

  • sanda  On 4 martie 2010 at 19:56

    super ficul:X
    abia ast cont:X:X

    • jurnalelelor  On 5 martie 2010 at 13:02

      Nu intenţionăm să abandonăm povestea, aşa că vei avea parte de o continuare. Mulţumesc că citeşti!

  • Angi  On 4 martie 2010 at 20:09

    Ti-a luat mai mult timp pana ai scris,dar a meritat asteptarea.Sunt foarte curioasa daca stie sau nu Tanya si cum veti reactiona cand va veti cunoaste.Spor la scris si la tot ceea ce va mai doriti si nu uitati sa mergeti la Remember me.

    • jurnalelelor  On 5 martie 2010 at 13:06

      Mi-am expus motivele pentru care am absentat în postarea „Am revenit!”.
      Şi o să mă uit la Remember me, mai mult ca sigur, chiar îmi pare bine că l-ai amintit. 😀
      Sunt tare curioasă să-l văd pe Robert cum interpretează alte tipuri de roluri. Doresc nespus de mult să vizionez şi Little Ashes, un film de-al lui din 2008, unde-l interpretează pe Salvador Dalí.

  • Gaby  On 4 martie 2010 at 20:29

    sunt sigura ca nu stie de bella:-l

    si jessica:-l cat pot sa o urasc
    nu stie sa guste o gluma

    • jurnalelelor  On 5 martie 2010 at 13:11

      Am stat mult timp să îi găsesc persoanei respective un corespondent în personajele lui Meyer şi până la urmă am ales-o pe Jessica.
      Motivez prin faptul că Jessica din cărţi se arată a fi prietena Bellei, dar nu este chiar sinceră.
      Jessica de aici nu a fost niciodată apropiată Bellei, dar iniţial s-a arătat destul de prietenoasă, ca mai apoi să işte tot felul de mici conflicte.
      Sper că am fost inteligibilă.

      • Gaby  On 5 martie 2010 at 20:35

        desigur ca ai fost:X

  • Deea  On 5 martie 2010 at 10:20

    scuze Ady dar aici „pledez” impotriva ta, pentru ca eu nu cred ca Tanya stie de Cătă :). si ce comic e Mike :)). nu stiu cum sa mai spun ca iubesc, ador ceea ce scrieti:x! >:D<

    • jurnalelelor  On 5 martie 2010 at 13:11

      Mike, da, poate fi comic. 😆
      Mulţumesc că ne citeşti!

    • el  On 5 martie 2010 at 14:30

      nu crezi….si de asta pledezi impotriva mea?
      nu mi se pare tocmai corect!

  • jurnalelelor  On 5 martie 2010 at 13:12

    Să-mi spuneţi dacă exagerez cu răspunsul la comentarii. :-s. Sper să nu vă plictisesc.

    • Andreea  On 5 martie 2010 at 18:47

      Nu ne plictisesti deloc! Apropo, am citit dimineata partea ta, dar trebuie sa plec la scoala, si n-am reusit sa las comment:”>
      Recitesc si scriu acum unul:D

  • iulia7  On 5 martie 2010 at 21:08

    E tare ficul!!!Genial!!!!imi place!!!Pana acum nu am scris nici un comm(sper ca nu te superi),toate capitolele erau geniale!!!!Totusi pana la urma eu cred ca Ed si Bella vor fi impreuna….nu pre cred ca Tanya tine asa de mult cu Edward la ea.Abia astept cap urmator!!!!Cand e?
    Kisses!

    • jurnalelelor  On 5 martie 2010 at 21:12

      Mă bucur că ai împărtăşit cu noi impresii despre poveste şi-ţi mulţumesc că ne citeşti. Până la următorul capitol mai urmează partea lui Edward pentru capitolul acesta şi depinde numai de el când anume va ajunge aici. Eu sper totuşi că va apărea cât de curând.

  • mada  On 5 martie 2010 at 22:39

    abia ast nextu:)
    :X:*:)

  • Deea  On 5 martie 2010 at 22:51

    stiu ca nu e corect Adi si SPER sa ma fi inselat.
    p.s. nu ma urî. 🙂

  • Madalina  On 5 martie 2010 at 22:59

    In sfarsit pot sa citesc,mama poate fi o „scorpie” cand vrea 😀 ehh,nici sa nu ezagerez,dar nu m-a lasat in cursul saptamanii sa citec.Eu sper ca nu v-ati suparat ca am intarziat cu comment-ul :X
    Acum sa spun despre prima parte :
    Este uimitor,am ras la nebunie.Iar comportamentul Bellei este minunat,imi place ca este stapana pe sentimentele ei,dar si comportamentul copilaros ->faza cu cruciulita.
    Cata,ai scris minunat:X:X:X
    Imi place la nebunie si astept continuarea lui Ady!Vreau sa vad daca Tanya stie despre Bells,desi ma cam indoiesc…Dar orice este posibil ;))

    Deci Cata : minunat,m-ai lasat fara cuvinte:X
    Iar Ady : cat mai repede continuarea,sunt nerabdatoare si nu cred ca sunt singura 😀

    Love ya~Mada:X

  • Deea  On 6 martie 2010 at 12:27

    uimeste-ma Adi ca sa nu mai „pledez” impotriva ta! 🙂

  • iulia7  On 6 martie 2010 at 13:00

    Astept!!! =)

  • Simonik  On 6 martie 2010 at 23:28

    Ady cand apare partea ta?abia astept sa vad ce s-a intamplat si ce raspuns ii dai:D..bafta la scris ca abia ast:d…partea Catalinei e suuuper:D:*

    • Simonik  On 22 aprilie 2010 at 21:59

      Ady nu se poate:((..cum adica tu o vedeai doar ca o prietena pe Catalina(i poveste Bella)…deci nu e crect:((…oricum e super si abia ast sa apara nextu:D…pana atunci daca vreti (cred ca mai mult Cata citeste ficuri dar..:D)..eu traduc un fic(bn pana la cap 3 a tradus altcnv dar dupa nu a mai putut si am preluat) iti las link-ul si cand ai timp si chef poate citesti si lasi o parere iata si link-ul http://latrampadecupido.wordpress.com/ …bafta la taste:*’

      • Simonik  On 22 aprilie 2010 at 22:01

        scuzati greselile..azi am cam demoralizat tastatura ca am tradus si apoi nu s-a salvat si am luat-o de la capat ..deci prima gresala era de fapt „in poveste”* a2a „deci nu e corect”*..cam asta sunt greselile si scuze:D

  • Andreea  On 7 martie 2010 at 11:29

    Stiu ca sunt cam in urma, doar ca am avut cateva probleme cu calculatorul:”>
    In fine, sa incep sa scriu un comentariu.
    Imi pare bine ca i-a spus de Tanya, si ca Bella (voiam sa spun Catalina, dar nu suna bine:D) a reactionat in asa fel. Pentru ca are mare dreptate.
    O inteleg, intr-un fel, pe Jessica, dar totusi a reactionat aiurea. Iar schimbarile lui Mike au fost foarte amuzante:))
    Astept raspunsul lui Adrian, sa vad daca Tanya stie de Catalina. Doar ca la mine, toata lumea e nevinovata pana cand se aduc dovezi:P
    Asa ca, succes la scris!

  • Angi  On 7 martie 2010 at 18:19

    Catalina sa stii ca Rob a jucat bine in Little Ashes,tinand cont si de anumite scene(nud,homo) si bine a Jucat si in How to be,pt.care a luat si un premiu european(nu mai stiu care)Este tanar si eu sper ca el si toti ceilalti sa reuseasca sa dovedeasca ca sunt actori buni.Oricum unii critici spun ca e bun Remember me,altii nu.Impresia mea este ca se chinuie foarte tare sa-i discrediteze pe el si pe Kristen.Si va recomand sa vedeti un film cu adevarat bun- Shutter Island.Adi astept sa continui.Oare stie Tanya de Bella?

  • el  On 7 martie 2010 at 19:07

    m-am apucat de scris. sper să termin repede!

  • steffy  On 12 martie 2010 at 19:03

    Chiar daca asta e primul meu comment(de-abia la cap 10), trebuie sa-ti spun ca mi-a placut. E o idee originala si care cred eu, este bine pusa in valoare…
    Ughh…sunt prea formala…

    E superb! Imi place la nebunie! Si de-abia astept fila lui Edward!!(va fi o fila a lui Edward…nu??) Mor de nerabdare…!!!

    Sper ca am remediat greseala cu formalitatea:))

    Intrebarea nelipsita: Cand urmatorul cap?;;)

    Kisses from Steph:*:*:*
    http://www.stephy18.wordpress.com

    • jurnalelelor  On 16 martie 2010 at 20:41

      mă bucură faptul că-ţi place!
      până la următorul capitol… mai urmează fila lui Edward pentru capitolul acesta.

  • Madalina  On 14 martie 2010 at 02:04

    Mey Ady?
    Sunt nerabdatoare sa citesc fila ta 😀

    • jurnalelelor  On 16 martie 2010 at 20:41

      Adi momentan e cam prins cu alte lucruri. îmi cer scuze pentru întârziere.

      • Madalina  On 16 martie 2010 at 23:16

        Oh,stai linistita. :-j
        Stiu sa astept 😀

  • maria2x  On 14 martie 2010 at 19:11

    Îmi pare rău că n-am scris un comentariu până acum, dar am un calculator antic. S-a stricat şi de data asta. Noroc de prietena mea.
    Pentru că timpul nu este de partea mea, nu voi sta să „disec” fiecare propoziţie în parte. Mi-a plăcut foarte mult, a fost amuzantă faza cu talismanul, mai puţin partea cu „Jessica”. Să sperăm totuşi că veţi fi prietene, sau pe-aproape. Deşi e puţin probabil, fiind prietena „Tanyei”.
    Succes, Adrian, la scris! Aştept cu nerăbdare partea următoare 😀

  • iulia7  On 17 martie 2010 at 17:12

    Cand apare cap urmator???Nu am rabdare =)….Astept!
    Kisses!

  • Madalina  On 20 martie 2010 at 23:09

    Offf,cine nu asteapta partea a doua? 😐

  • aly  On 20 martie 2010 at 23:38

    offf ce am ramas asa in plop!! sunt fff curioasaaa!! cand mai postati? capitolele sunt supeeerbe :X:X:X:X:X

  • Deea  On 3 aprilie 2010 at 18:59

    va urez un calduros Paste Fericit!! >:D:D<

  • Madalina  On 4 aprilie 2010 at 18:35

    Sper ca aveți un Paste Fericit >:D<
    Cu dragoste ~Mada~

  • Valerya  On 14 aprilie 2010 at 15:17

    Ați primit un premiu… 🙂 Intrați aici http://diamondfanfic.wordpress.com/2010/04/14/sunshine-award/ pentru mai multe detalii.
    Spor la scris 🙂

  • aly  On 15 aprilie 2010 at 09:07

    offf…si aici mi-au luat-o altii inainte.. mda..ati primit cate un sunshine award si de la mine.. intrati pe blog sa vedeti despre ce e vorba 😀

  • Gaby  On 19 aprilie 2010 at 17:23

    pe cand partea a doua?

  • Angi  On 24 aprilie 2010 at 17:27

    Cand nu mai speram sa apara,iata ca in sfarsit mi s-a implinit dorinta.Spor la scris in continuare.

    • el  On 25 aprilie 2010 at 09:08

      întârzierea a fost di vina mea. scuze!

  • Madalina  On 25 aprilie 2010 at 20:18

    Hi Hi Hi;))
    A aparut>:D:D<
    Good job!

  • Madalina  On 25 aprilie 2010 at 20:20

    Hey,Wordpress-ul are ceva cu mine…Din nou x(
    Deci nu am scris atat cat e acolo ci mai mult:((:(:(( nu e corect X(

    Deci am zis ca : „Ma asteptam la drama,lacrimi si chestii de genul,dar tu…No way,ai trecut peste ca si cand nu e cine stie ce:X
    Off,prea tare fila ta!!!

  • Deea  On 26 aprilie 2010 at 20:24

    deci da. scuzele mele Adi :). mă uimeşti de fiecare dată. m-am bucurat când am intrat şi am văzut că aţi postat. sunteţi extraordinari! succes la toţi ce aveţi nevoie!

    • el  On 26 aprilie 2010 at 22:03

      mulţam că ai avut atâta răbdare!

  • Deea  On 26 aprilie 2010 at 20:25

    la tot*

  • methevampire  On 27 aprilie 2010 at 15:18

    Vreau mai repede capitolul 11.

  • fanficwritings  On 29 aprilie 2010 at 17:55

    Super tare… Imi place la nebunie… Am citit cu sufletul la gura fiecare capitol si sunt absolut incantata de poveste si de felul in care le-ati scris.
    Felicitari!

  • Ony  On 27 iunie 2010 at 11:43

    ce-mi place povestea asta a voastrA:X:X

Lasă un comentariu